Soundot nekünk nyolcadszor is!

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a már Európa szerte kultikussá váló zenei fesztivált, a Balaton Soundot! A Balaton parti elektronikus zenére építő rendezvény évek óta töretlen sikernek örvend mind kis hazánkban, mind Európa más országainak bulizni szerető fiataljainak körében.

 forrás: www.sziget.hu

Amikor 2008-ban először jártam a Balaton Soundon éreztem, hogy valami óriási dolog történelmének parányi részévé váltam. Ahogy álltam a tömegben teljesen egyedül a kezembe nyomott ingyen jeggyel még nem tudtam, hogy mit fog számomra jelenteni ez a találkozás! Úgy éreztem magam, mint Elliott az E.T.-ben, amikor jobbra-balra lézengtem a fülsiketítő zene és tengernyi emberhad közepén, mint ha valami földönkívüli jelenséget láttam volna!

17 évesen egyedül voltam, mint a kisujjam (persze kis költői túlzással, hiszen tudjuk, hogy abból 4, de más értelemben is legalább 2 van). Azt se tudtam hol vagyok, mit csinálok; partysátrak, vendéglátóegységek, teraszok, stage-ek végeláthatatlan sorában el voltam veszve, mint Jancsi és Juliska az erdőben. Valahogy elkeveredtem az aznnapi headliner, a trance atyaúristenének, Armin van Buuren nagysátras fellépésére, de ami várt az mélyebb emlék volt, mint az első találkozás. Amint beléptem a sátorba és meghallottam egy altató kategóriájú lágy dallamú trance számot leginkább az ágyam hívogatása jutott eszembe. Körbenézve minimum 10.000 átszellemült és teljesen elmélyült arcot láttam magam körül egy sátorba bezárva, ahogy egységesen lépkednek, dülöngélnek az ütemre. Sehogyan sem sikerült megértenem, hogy ebben mi a jó nekik, de annyit tudtam, hogy bárcsak én is így éreznék, mert amit rajtuk éreztem az leginkább csak egy szóval írható le: BOLDOGSÁG! A számok stílusa, a szép emlékű ágyam, a kisujj érzés, valamint serdült korom együttes ereje legyőzött, így egy hosszú levezető kocogás kiséretében elértem a következő hazafelé tartó vonatot. Így már ideje korán, hajnali 3 előtt egy döcögő szerelvényen ültem és szinte ki sem józanodtam abból az érzelmi sokkból, ami aznap ért, már éreztem, hogy ez egy új érzés, valamint egy már 7 éve tartó kapcsolat kezdete volt.

Úgy gondolom, azóta tart életem harmadik leghosszabb kapcsolata állandó társaim, anyukám és a kutyám mellett. Már biztosan tudom, ez szerelem, ami ugyanúgy örök lesz, mint a másik két esetben, hiszen azóta új évszámítás vette kezdetét, már nem január 1 és december 31 között írom az évet, hanem a Sound utolsó és a következő évi fesztivál első napja között. Így legalább tényleg jól tudom érezni magam az évfordulón, nem az állandó stressz van, hogy milyen buliba menjek, hogy öltözzek, kivel legyek a téli eseménykor, hanem ez, mit ez…..Ő már vár!

Az azóta eltelt 7 év során (talán) felnőttem, barátok, barátnők jöttek-mentek, kedvenc szórakozóhelyeket ismertem meg, amik be is zártak azóta, lediplomáztam, de egy biztos, hogy július közepén ismét ott leszünk Zamárdiban a szabadstrandon, hogy átadjuk magunkat annak a felejthetetlen és szabad érzésnek, amit sehol máshol nem lehet megkapni.

Hogy drága? Csak sznobok járnak? Gusztustalan tuc-tuc szól? Az itt lévő emberek lenézik azokat, akik nem engedhetik meg maguknak?

Aki már egyszer is volt a Balaton Soundon az tudja, hogy nem erről szól. Közepes közgazdász diplomával is tudom, hogy amire igény van, annak nem csökken az ára, egészen addig, amíg nem veszik kevesebben a jegyeket. Viszont azt diploma nélkül is tudom, hogy aki egyszer megtapasztalta ezt az élményt, az ismét el akar majd jutni ide, hogy újra meg újra átélhesse ezt a felejthetetlen 4 napot.

Sokan vannak, akik számára nem evidens, hogy több tízezret fizessenek pár napért, hogy utána még többet elkölthessenek odabent, de mégis évről évre többen és többen akarnak eljutni ide, mert mit ér a pénz, a munka és mit ér az életünk, ha nem élvezzük azt ki? Ahogy egy felvilágosult, a “távoli” nyugatról származó síoktató kollégám egészen triviálisan megfogalmazta nekem: “Live the fuckin’ life”

Úgy gondolom igaza van! Most kell élnünk, illetve egészen pontosan július 10 és 13 között, Zamárdiban, a szabadstrandon, dülöngélve több ezer emberrel együtt, hogy közösen érezzük azt, amiért élnünk kell, a boldogságot!

Hát találkozzunk ott, távol a város zajától, érezve a Balaton felől fújó szélt, hiszen tudjuk, megérkeztünk!

Addig is egy kis emlék tavalyról:

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

További információk és részletes program helyszínről, fellépőkről, valamint az árakról:

http://www.sziget.hu/balatonsound

Ami szintén érdekelheti...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


× nyolc = 72