„Kiszka ziemniaczana” a Liwica partjáról
Elkészítés: körülbelül 45 perc
Hozzávalók: 2 kg. burgonya; 0,5 kg. szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 darab tojás, 2 evőkanál liszt, ízlés szerint só, bors; kb. 0,4 kg. megtisztított sertésbél
Elkészítés: Apró lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát. A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk, majd együtt megpirítjuk őket. Ezután összekeverjük a hagymás-szalonnát a reszelt burgonyával, hozzáadjuk a tojást, lisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az így előkészített töltelékkel megtöltjük a sertésbelet. 1 órán át főzzük. Vegyes surówkával és zsíros kenyérrel tálaljuk.
Forrás: Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet